Wasabimos

Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat efter att ha hört min hjärtans kär tala sig varm om det. Proportionerna var under en lång tid ett mysterium för mig men jag tror jag listat ut det nu. Det ska dels vara en wasabi med lite fart i, och dels ska det vara förhållandevis mycket.

Potatismoset får ett härligt sting av wasabi.

Wasabimos

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 25 g smör
  • 5 dl matlagningsgrädde Oatly imat
  • 1 tub wasabi Blue Dragon

Instruktioner

  • Koka potatisen, det går fortare om man skivar potatisen grovt.
  • Stampa moset med smör och tillsätt ungefär två tredjedelar av Oatly matlagningsgrädde, lite i taget tills det börjar lika potatismos.
  • Kläm ner tuben wasabi i det blivande moset och tillsätt resten av matlagningsgrädden. Rör om noga så att allt blandas ordentligt.
  • Servera till grillad kyckling eller lax.

Rulla till toppen