Smördeg är inte så svår att göra, men har du inte tid finns det fina tunna ark i frysdisken i lagom storlek. Ta bara fram så många du tänker använda, de tinar på ett par minuter. Färsk frukt är godast i gömman, men det fungerar med tinad också. Låt den rinna av i ett durkslag i så fall innan så inte gömman blir för slaskig.

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 100 g vit choklad
- 100 g mörk choklad
- 2 st bananer
- 1 st mango ätmogen
- 4 st smördegsark
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C grader. Kavla ut smördegsarken till tunna plattor och klä insidan av dina formar med den.
- Skala och dela banan och mango. Skär mangon i små bitar så blir en enklare att äta senare.
- Fördela frukten jämt i formarna: Bryt chokladen i bitar och lägg överst.
- Ställ in formarna i 20-30 minuter, det beror lite på vilken ugn du har och vilka formar du använder. Vänta tills smördegen börjar få fin färg och chokladen smält ordentligt.
- Servera varma med en klick vaniljglass.