Stora chokladmuffins med högt proteininnehåll. Använd laktosfritt smör så blir de både gluten- och laktosfria. De är inte speciellt söta, den som vill ha det får tillsätta ca 2dl socker eller motsvarande mängd sötningsmedel i steg 2. Om du inte är väldigt förtjust i choklad kan du dra ner mängden kakao till hälften ungefär, medan den som tycker mycket om choklad med fördel kan grovhacka mörk choklad och tillsätta det i smeten när den fördelats i muffinsformarna.

Muffins med en twist
Tillagningstid 50 minuter
Calories: 266kcal
Portioner 8 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 130 g smör smält, avsvalnat
- 3 st ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 2 dl havredryck choklad
- 35 g sloow protein
Instruktioner
- Smält smöret. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg och mandelmjöl. Vispa ner bakpulver, kakao och havredrycken.
- Vispa ner smöret lite i taget och vispa till en jämn, ganska trög smet.
- Fördela jämt i muffinsformar, jag valde stora vilket ger 8 muffins. Fyll formarna till hälften ungefär, så riskerar du inte att de rinner över.
- Grädda i 200 grader varm ugn i 40 minuter, eller tills de är helt klara inuti. Prova med provnål.
- Ta ut de färdiga muffinsarna ur ugnen och låt dem svalna i lugn och ro under handduk.
- Garnera med keso, äpple och vaniljpulver som mixats till en slät smet som på bilden eller med den topping du tycker om.
Nutrition
Kalorier: 266kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 8g | Fat: 23g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Kolesterol: 133mg | Natrium: 464mg | Kalium: 165mg | Fiber: 3g | Socker: 1g | Vitamin A: 550IU | Vitamin C: 2.5mg | Kalcium: 130mg | Järn: 1.8mg