Äppelknyten

Det pilliga med den här efterrätten är att stänga knytena tycker jag. Pensla med vatten och kläm ihop, bara klämma ihop. Jag testade båda och de verkar fungera lika bra, bara man är omsorgsfull.

Pudra äpplena med lite kanel om du vill ha fler smaker i dina knyten.

Äppelknyten

Måltid: Efterrätt, Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 pers
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 plattor smördeg
  • 1 st äpple
  • 4 msk riven mandelmassa
  • 1 st äggula
  • 1 msk pärlsocker

Instruktioner

  • Skala och riv äpplet. Om du gör det efter att smördegsplattorna tinat slipper du brunt äppelriv.
  • Kavla ut smördegsplattorna och dela dem på 2.
  • Fördela äpple och mandelmassa ovanpå.
  • Vik ihop smördegen och förslut dem med en gaffel.
  • Pensla äppelknytena med äggula och strö pärlsocker ovanpå.
  • Lägg äppelknytena i din Airfryer.
  • Ställ in den på 180° i 5 – 10 minuter beroende på hur tunt du kavlade ut degen, hur mycket fyllning du valde och hur frasiga knyten du vill ha. De på bilden fick åka 5 minuter.
  • Servera varma med glass eller grädde.
Rulla till toppen