Det här receptet utgår från att du använder en Airfryer, men det går lika bra med vanlig ugn. Tänk på att tiden i ugn blir mycket längre.
Ostfylld köttfärslimpa
Tillagningstid 30 minuter
Utrustning
Portioner 6 pers
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 kg blandfärs
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 msk grillkrydda
- 2 msk HP-sås
- 1 st ägg
- 6 skivor färdigskivad hamburgerost strimlad
- Mjukost, Kavli Strong Sriracha Efter tycke och smak
Instruktioner
- Blanda allt utom osten till en smet. Lägg ut smeten på ett bakplåtspapper. Använd ett annat papper för att platta ut smeten till en platta.
- Lägg ut osten, så mycket du vill ha, på köttfärsplattan.
- Vik in kanterna först, annars rinner ostfyllningen ut när den blir varm.
- Rulla ihop köttfärslimpan och använd pappret för att klämma ihop den, så att inte osten pyser ut när det blir hett.
- Vänd på köttfärslimpan och kontrollera undersidan också.
- Lägg köttfärslimpan i en rund form som passar i din Airfryer.
- Lägg i formen i din Airfryer. Du behöver inte förvärma den.
- Sätt din Airfryer på 180°C i 25 minuter. Den ska ha fått fin färg och ska inte vara mjuk och svampig när du trycker på den. Är du osäker, kör 5 minuter till.
- Låt den vila någon minut innan du skär upp den. Servera med kokt potatis, en enkel brunsås och lingonsylt.