Grillade kycklingbröst

Grillade kycklingbröst utan extra fett och med maximal smak? Jag måste förstås testa, med viss tveka, om Airfryern klarade av kycklingbröst. 20 minuter rekommenderades jag när jag sökte på nätet, men misstänksam mot fågel som jag är valde jag 25. Det hade jag inte behövt. De smalaste bitarna på brösten blev aningen torra, men det skyller jag mig själv för som inte följde råden från de som vet bättre. Normalstora kycklingbröst behöver helt enkelt inte mer än 20 minuter. Det blev inget stekos, ingen skvättande olja och alla bröst blev klara samtidigt.

Grillade kycklingbröst

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4 pers
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • Grillkrydda

Instruktioner

  • Putsa kycklingbrösten, ta bort eventuella hinnor och slamsor om det inte är fina bröst.
  • Massera in så mycket grillkrydda på brösten så de täcks.
  • Lägg kycklingbrösten i din Airfryer. Sätt den på 180°C i 20-25 minuter beroende på hur stora brösten är.
  • Brösten kan ligga kvar i Airfryern medan du gör klart resten av middagen.
  • Servera till ris, mathavre, pommes eller ugnsrostade rotsaker och en kall sås.
Rulla till toppen