Jag gillar verkligen inte de där små fröna i hallon och björnbär så matberedarens passertillsats är ett kärt redskap, eftersom man både kan passera de bär man själv plockat eller ge sig på tinade bär från frysdisken, om man så vill. Hemgjord sylt är i alla avseenden mycket godare än den fabriksgjorda. Det här receptet ger en ganska lös sylt, för att få den fastare måste du tillsätta extra pektin men det är ju bara att följa anvisningarna på baksidan av påsen.

Söt och god sylt som är jättegod i bullar, på våfflor eller en krämig pannacotta.

Hallonsylt

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 25 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 kg hallon cirka
  • 500 g socker
  • 1 krm natriumbensoat

Instruktioner

  • Tina bären om du använder frusna. Skölj dem om du använder färska.
  • Passera bären genom passertillsatsen på matberedaren eller genom en passervagga. Kassera fröna.
  • Häll upp de passerade hallonen i en kastrull tillsammans med sockret och koka upp. Rör om och låt det koka i cirka 10 minuter, så att sockret löser upp sig ordentligt.
  • Tillsätt natriumbensoat, häll upp på väl rengjord burk och förvara svalt.