Helstekt fylld kyckling

Detta receptet mår bra av att du har en termometer, så att du kan kolla innertemperaturen på kycklingen. Stick in den vid benet, den ska vara 80°C när du slår på varmhållningsfunktionen så att kycklingen får vila lite innan du skär upp den. Olika stora kycklingar tar lite olika lång tid, och även hur mycket fyllning du lyckas pressa in kan faktiskt påverka.

Vår kyckling var på 1kg och tog precis en timma på sig att bli klar rakt igenom. Glazen, som består av honung och citron, gör skinnet utomordentligt gott. Nästa gång grillar jag den med bröstet uppåt direkt, den behöver inte vändas för att bli klar.

Helstekt fylld kyckling

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 1 timme 20 minuter
Portioner 3 pers
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling ca 1kg

Fyllning

  • 0,5 st zucchini
  • 2 st äpplen
  • 1 st röd lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Honungsglaze

  • 200 g honung
  • 1 st citron

Instruktioner

  • Skala och finhacka löken och äpplena. Dela zucchinin i små tärningar. Skala och pressa vitlöken. Blanda äpple, vitlök, röd lök och zucchini i en skål med olivolja. Salta och peppra.
  • Fyll kycklingen med blandningen.
  • Ställ in din Airfryer på 200°C i 6 minuter och börja grilla kycklingen.
  • Blanda under tiden honung, citronzest och citronsaft i en kastrull och värm tills honungen löst sig i citronsaften. Rör om ordentligt.
  • Pensla kycklingen med glazen när den är klar.
  • Fortsätt tillaga kycklingen på 150°C i 60 minuter. Pensla den en gång i kvarten med mer glaze.
  • Kontrollera innertemperaturen med en köttermometer, inne vid benet ska den vara 80°C. Låt den vila i varmhållningsfunktionen medan du gör i ordning resten, till exempel ris, couscous eller bulgur.
  • Tranchera kycklingen vid matbordet, eller dela den redan i köket och lägg upp på fina serveringsfat.
Rulla till toppen