Kycklingnuggets

Detta var väldigt enkelt att göra. Jag förstår inte hur den kan vara så snabb. Krispet när man biter i en av de här små gotteklimparna är fantastiskt för övrigt. Jag sprejade med lite rapsolja, inte alls mycket och säkert inte överallt, men det blev riktigt bra resultat ändå.

Kycklingnuggets

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 kg kyckling bröst eller lårfilé
  • salt och peppar

Frityrsmet

  • 2 st ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk söt senap

Panering

  • 1 pkt panko

Instruktioner

  • Dela kycklingen i 3-4 cm stora bitar. Salta och peppra.
  • Vispa ihop ägg, majonnäs, curry, maizena och senap.
  • Doppa kycklingbitarna i smeten, låt droppa av lite och vände dem sedan i panko. Spraya dem med smör eller olja runt om för ett extra krispigt resultat (valfritt).
  • Lägg ungefär hälften nuggetsbitarna i Airfryern, inte för tätt. Luften måste kunna nå överallt. Luftfritera på 200 grader i 8-10 minuter, lite beroende på hur stora du skurit bitarna. Ta ut den största biten och dela den, är den klar är alla andra också klara.
  • Flytta över den första omgången till en skål med lock. Luftfritera resten av nuggetsbitarna.
  •  Sätt din Airfryer på varmhållning och lägg ner den första omgången nuggets i korgen tillsammans med de andra för varmhållning medan du gör polenta, couscous eller ris och grönsaksstavar. På det viset är alla nuggets lika varma och krispiga när det är dags att äta.
  • Servera med din favoritdipp och njut.
Rulla till toppen