Det här är en uppfriskande gräddglass med nästan förvånansvärt mycket kiwismak. Och tro nu inte att glassen innehåller någon färskpressad fågel från Nya Zeeland. Däremot är landet en den av bärets historia då bäret började odlas i landet. Eftersom kinesiska produkter ansågs suspekta i en del kretsar kallades bären även för melonette. När man ville börja exportera till USA ville man ha ett annat namn för att undvika amerikanska importtullar på meloner. I en tävling vann då namnet kiwifrukt (trots att det alltså inte är en frukt).
Kiwiglass
Tillagningstid 1 timme
Utrustning
Portioner 6
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 3 st kiwi
- 2 st äggulor
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl socker
Instruktioner
- Skala kiwifrukterna och mixa dem till en jämn smet.
- Blanda alla ingredienser och vispa dem till en jämn smet.
- Häll blandningen i glassmaskinen och låt den arbeta i 45 minuter.