Tomatsallad med dragonvinägrette

Ett snabblagat tillbehör som passar lika bra till det stekta köttet eller kycklingen som grillbiffen eller grillkorven. Om du inte tycker om vitlök kan du byta den mot till exempel gräslök, rödlök eller schalottenlök. Det är även gott med andra färska örter i, som färskklippt persilja eller dill i om man har tillgång till det.

Tomatsallad med dragonvinägrette

Måltid: Tillbehör
Kök: Okänt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 st lök
  • 1 klyfta vitlök

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl dragon färsk
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

Dressingen

  • Skölj och hacka de mjuka delarna av den färska dragonen. Den franska är mer smakrik än den ryska, så dosera efter vilken sort just du använder. Den franska kan lätt ta över med sin intensiva smak.
  • Vispa olivolja och senap tills senapen lösts upp i oljan ordentligt.
  • Tillsätt vinäger och dragon. Smaka av med salt och peppar.

Salladen

  • Skölj och hacka tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Lägg allt i en serveringsskål och häll över dressingen. Vänd runt försiktigt och servera direkt.
Rulla till toppen