En enkel och snabblagad, men väldigt god, currysås med sötma från skalade röda äpplen som stavmixats ner i såsen när de fått sjuda en stund. Curryälskare kanske vill ha mer curry i, eller en starkare sort. Låt tycke och smak styra, och har du inte tillgång till en starkare curry går det alltid att öka mängden cayennepeppar.
Currysås med äpple
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 3 dl Oatly Imat matlagningsbas
- 2 st äpple röda
- 2 tsk curry
- 1 st gul lök
- 2 msk olivolja
- salt
- Maizena ljus redning
Instruktioner
- Skala och hacka lök och äpple grovt.
- Fräs löken och curry i olivoljan. Häll på Oatly imat och äpple. Låt sjuda tills äppelbitarna är mjuka.
- Smaka av såsen så att du är nöjd med mängden curry. Stavmixa såsen nästan slät, det är fantasiskt gott med små bitar av äpple i currysåsen. Det går förstås att stavmixa den längre också, så du får en helt slät sås, om du föredrar det.
- Red eventuellt av med ljus redning om du vill ha den tjockare, späd med lite iMat om du vill ha den tunnare. Ge såsen ett uppkok precis innan servering så den är riktigt varm.
- Servera till ris och kyckling.