Ibland behöver man mat som går snabbt att laga till, och en simpel wok är väldigt enkel att svänga ihop även från frysta råvaror. Bråttom-mat brukar jag kalla det. Men man måste inte tulla på nyttigheten, smakerna eller kvalitén bara för att det är bråttom. Istället för vanliga nudlar föredrar jag kelpnudlar med högt kaliuminnehåll, de är dessutom väldigt lätta att lyckas med.

Ingefära och citron ger såsen ett lyft.

Kycklingwok

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 20 minuter
Kalorier: 380kcal
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st kycklingbröst
  • 550 g wokgrönsaker frysta
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st citron saften och skalet
  • 2 msk ingefära färsk, riven
  • 1 pkt kelpnudlar
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Skär kycklingbrösten i strimlor. Woka i het panna tills de är nästan klara.
  • Tillsätt wokgrönsakerna, och woka dem klart. De släpper en del vätska, som kommer att bilda basen till såsen så låt dem inte woka torrt.
  • Riv citronskal och kläm ner citronsaft i woken. Riv ner ingefära i såsen. Lite cayennepeppar passar bra, om man vill ha lite mer hetta. Fisksås eller ostronsås kan användas istället för salt, om man vill ha mer smak på såsen.
  • Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de sköljda nudlarna och låt dem få värme och smak av såsen. Lite maizena eller arrowrot kan användas om du vill att såsen ska vara mer simmig.

Nutrition

Kalorier: 380kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 35g | Fat: 16g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0.03g | Kolesterol: 73mg | Natrium: 438mg | Kalium: 748mg | Fiber: 8g | Socker: 1g | Vitamin A: 187% | Vitamin C: 51% | Kalcium: 11% | Järn: 16%