Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till sina lammfärsbiffar med något är fetaost en given fullträff. Servera tillsammans med färsk timjan, vitlöksfrästa tomater och örtkryddade klyftpotatisar. Toppa med en kall vitlökssås så har du perfektion på en tallrik. Det är mycket möjligt att färsen, när jag får bättre teknik på biff-formandet, räcker till fler biffar än 12-14 stycken. De blir ganska stora när jag håller på, kanske för att jag dessutom vill ha mycket fetaost.
Lammfärsbiffar med fetaost
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 12 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 300 g lammfärs
- 1 st ägg
- 0,5 kruka färsk timjan klippt
- 1 st gul lök riven
- 75 g fetaost i tärningar
- salt & svartpeppar
- smör att steka i
Instruktioner
- Skala och riv löken. Klipp timjan. Blanda färsen med de andra ingredienserna, utom fetaosten.
- Forma en färsbiff och tryck en grop i mitten. Placera en fetaosttärning i gropen och stäng färsbiffen.
- Stek färsbiffarna på medeltemperatur tills de är genomstekta, tryck på dem lite med fingret så känner du när de är klara. En genomstekt färsbiff känns inte lika svampig och mjuk som en rå.
- Serveras till klyftpotatis, vitlökssås och extra fetaost.