Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt goda klyftpotatisar. Vänd på dem ofta, så slipper du en massiv klump potatis.
Beroende på vilken Airfryer du har, vilken potatis du väljer och hur tjocka klyftor du skär kan du behöva kortare eller längre tid.
Klyftpotatis
Tillagningstid 40 minuter
Utrustning
Portioner 4 port
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 kg potatis mjölig, skalad, i klyftor
- 1 msk mjöl
- 1 påse texmex-krydda tacokrydda på påse
- 1 msk rapsolja
Instruktioner
- Skala och klyfta potatisen. Vänd klyftorna i mjölet i en skål.
- Häll över texmex-kyddan, ringla över oljan och vänd runt.
- Flytta över klyftorna till din airfryer och ställ in den på 190°.
- Kör 10 minuter. Vänd på klyftorna och kör i 10 minuter till. Beroende på hur tjocka klyftor och vilken potatissort du valt du skurit kan du behöva 20-25 minuter sammanlagt.
- Servera till korv, kött eller fisk.