En ny bekantskap i kylen heter Pak Choi (Bok Choi) men om du inte hittar det eller är osäker på om du tycker om det går det lika bra med babyspenat. Förvisso är det en kålsort men den smakar inte kål det minsta. I övrigt är det här en väldigt snabblagad rätt, i synnerhet om du har färskpasta till hands som bara tar någon minut att koka. Faktum är att i så fall är det laxen som tar längst tid, men skär inte kuberna för smått eftersom de lättare faller sönder i laxmos i så fall.

Snabblagat, nyttigt och väldigt gott.

Laxpasta med pak choi

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 200 g pasta
  • 300 g Pak Choi
  • 450 g lax utan skinn
  • 2 msk Ajvar relish mild
  • 2 msk hummerfond eller motsvarande mängd fiskbuljongtärning i vatten
  • 4 dl matlagningsgrädde gärna Oatly imat
  • 1 msk maizena
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Koka upp pastavattnet. Skölj och strimla kålen och fräs den en liten stund i olivoljan.
  • Tärna laxen. Häll grädden över kålen och tillsätt ajvar, fond och lax.
  • Koka pastan medan laxen blir genomkokt. Red av såsen precis före servering.