Laxsida i ugn

Enkelt, vackert och gott. Perfekt om man vill servera något läckert till många personer på en gång men inte har varken tid eller ork att trassla till det för sig. Servera till dillkryddat potatismos, kokta grönsaker och en kall yoghurtsås.

Lika gott som det är vackert.

Laxsida i ugn

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 40 minuter
Kalorier: 562kcal
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 st lax hel sida utan ben
  • 2 st citron
  • 2 tsk citronpeppar
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  • Lägg laxsidan på plåten. Krydda med salt, svartpeppar och citronpeppar. Kläm över saften från en halv citron.
  • Stek laxen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills fisken är helt genomstekt och köttet fått en ljusrosa färg. Tiden hänger på fisken, en plattare laxsida behöver kortare tid, kanske bara 20 minuter, medan en riktigt tjock och fin sida kan behöva mer tid. Använd ditt goda omdöme.
  • Flytta över fisken till ett stort uppläggningsfat täckt med senapskål och garnera med nyskivad, färsk citron.

Nutrition

Kalorier: 562kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 82g | Fat: 22g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 8g | Enkelomättat fett: 8g | Kolesterol: 169mg | Natrium: 756mg | Kalium: 1657mg | Fiber: 2g | Socker: 1g | Vitamin C: 28.1mg | Kalcium: 170mg | Järn: 2.9mg

Rulla till toppen