Lingonsill

I en klar lag ser man alla godsaker och rödlökens och lingonens vackra färg. Det går att ta lite dillfrön eller svartpepparkorn fungera i lagen också, eller ett par lagerblad om man så vill. Det behöver verkligen inte vara svårare än så här.

Sill och lingon, som gjorda för varandra.

Lingonsill

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 5 minuter
Portioner 1 burk
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 0,5 dl ättikssprit 12%
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 pkt 5-minuterssill
  • 1 st röd lök
  • 2 dl lingon

Instruktioner

  • Koka upp vatten, ättikssprit och socker tillsammans med kryddorna. Låt lagen svalna.
  • Ta upp 5-minuterssillen och låt den rinna av. Dela i lagom munsbitar.
  • Skala och skiva löken tunt.
  • Varva lingon, sill och lökringar i en ren och lufttät burk. Häll över lagen.
  • För bästa resultat, låt stå över natten men den är fullt godkänd redan efter 1-2 timmar i kylen.
Rulla till toppen