Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och lite söt och väldigt god. Den passar utmärkt till så väl pannbiff som stekt fläsk, tänk på att göra generösa portioner av såsen. Det går åt!
Löksås
Tillagningstid 20 minuter
Kalorier: 136kcal
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 st gul lök
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- salt och svartpeppar
- soja
Instruktioner
- Skala och hacka löken, Fräs den mjuk i fettet i en kastrull.
- Strö över mjölet. Tillsätt mjölken och rör om ordentligt. Låt koka upp.
- Låt såsen sjuda 3-5 minuter tills den fått den konsistens du önskar.
- Smaka av med lite salt, peppar och en liten skvätt soja för färgens skull.
Nutrition
Kalorier: 136kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 5g | Fat: 6g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0.4g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 18mg | Natrium: 603mg | Kalium: 223mg | Fiber: 1g | Socker: 7g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 4.1mg | Kalcium: 130mg | Järn: 0.4mg