Rödbetsbiffar

Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det finns så mycket godare saker man kan göra med den än juice. Varför inte satsa på vegetariskt ikväll och göra egna rödbetsbiffar? Enkelt och gott!

Lika goda som en är färgglada.

Rödbetsbiffar

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 30 minuter
Kalorier: 83kcal
Portioner 10 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st rödbetor rivna
  • 2 st morötter rivna
  • 1 st rödlök riven
  • 1 st äpple rivet
  • 12 g ingefära färsk, riven
  • 2 st ägg
  • 2 msk persilja klippt
  • 1 dl ströbröd
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Finriv rödbetorna. Vill man ha lite al dente kan man grovriva en rödbeta och resten fint.
  • Finriv morot, äpple och rödlök. Riv ingefäran.
  • Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå 10-12 minuter så att ströbrödet hinner svälla lite och smeten blir lite fastare.
  • Forma till ganska små biffar och stek på medelvärme i rikligt med smör. Om biffarna har mycket grovrivet behövs längre tid i pannan, sänk då värmen en aning. Finrivet blir färdigt fortare än grovrivet.

Nutrition

Kalorier: 83kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 4g | Fat: 2g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0.2g | Enkelomättat fett: 1g | Kolesterol: 55mg | Natrium: 217mg | Kalium: 87mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 2600IU | Vitamin C: 5mg | Kalcium: 30mg | Järn: 0.7mg

Rulla till toppen