En mild, söt sås med smak av mango, att servera till olika sorters glass eller paj. Halloncoulis är nog den mest kända, eftersom den används till den likaledes jättepopulära Key Lime Pie, men man kan göra coulis på nästan alla sorters frukter. Särskilt om man har en bra stavmixer!

Så god att det nästan inte behövs något mer på tallriken!

Mangocoulis

Måltid: Efterrätt
Kök: Frankrike
Tillagningstid 15 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 300 g mango frusna, i bitar

Instruktioner

  • Tina mangon i mikron. Koka upp socker och vatten. Låt sjuda i cirka 5 minuter tills det börjar bli sirap.
  • Tillsätt mangopuren. Om du värmt den lite i mikron minskar risken att sirapen stelnar i grytan.
  • Sänk värmen ytterligare på plattan och låt mangocoulisen bli genomvarm under omrörning, men se upp så den inte bränner.