Ädelost och broccoli är en kombination som är svårslagen, även i pastasås. Om man använder en stark ädelost kan den bli lite frän men grädden ger såsen en fylligare, rundare smak. Om du använder färsk broccoli behöver den förkokas, glöm inte hälla av dem ordentligt så att inte vattnet gör såsen tunn och slaskig.
Pasta med ädelost och broccoli
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 400 g pasta tricolore
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 125 g ädelost
- 500 g Broccoli
- 1,5 msk grönsaksfond
Instruktioner
- Koka upp pastavattnet i pastakastrullen och värm upp grädde och mjölk i en annan kastrull. Smula ner ädelosten i gräddmjölken och låt den smälta till en ostsås.
- Tina broccolin och häll av den. Spara några buketter till garneringen. Dela stora buketter. Lägg pastan i pastavattnet och broccolin i ostsåsen.
- Koka pastan och häll av den. Häll tillbaka pastan i pastakastrullen. Om ostsåsen är för tunn kan du reda av den med lite maizena.
- Häll ostsåsen över pastan och rör om ordentligt. Garnera med lite broccolibuketter. Servera genast.