Stora chokladmuffins med högt proteininnehåll. Använd laktosfritt smör så blir de både gluten- och laktosfria. De är inte speciellt söta, den som vill ha det får tillsätta ca 2dl socker eller motsvarande mängd sötningsmedel i steg 2. Om du inte är väldigt förtjust i choklad kan du dra ner mängden kakao till hälften ungefär, medan den som tycker mycket om choklad med fördel kan grovhacka mörk choklad och tillsätta det i smeten när den fördelats i muffinsformarna.

Proteinmuffins, eller sockerfria lågkolhydratsmuffins om man så vill.

Muffins med en twist

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 50 minuter
Kalorier: 266kcal
Portioner 8 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 130 g smör smält, avsvalnat
  • 3 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl havredryck choklad
  • 35 g sloow protein

Instruktioner

  • Smält smöret. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ihop ägg och mandelmjöl. Vispa ner bakpulver, kakao och havredrycken.
  • Vispa ner smöret lite i taget och vispa till en jämn, ganska trög smet.
  • Fördela jämt i muffinsformar, jag valde stora vilket ger 8 muffins. Fyll formarna till hälften ungefär, så riskerar du inte att de rinner över.
  • Grädda i 200 grader varm ugn i 40 minuter, eller tills de är helt klara inuti. Prova med provnål.
  • Ta ut de färdiga muffinsarna ur ugnen och låt dem svalna i lugn och ro under handduk.
  • Garnera med keso, äpple och vaniljpulver som mixats till en slät smet som på bilden eller med den topping du tycker om.

Nutrition

Kalorier: 266kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 8g | Fat: 23g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Kolesterol: 133mg | Natrium: 464mg | Kalium: 165mg | Fiber: 3g | Socker: 1g | Vitamin A: 11% | Vitamin C: 3% | Kalcium: 13% | Järn: 10%