Det här är en efterrätt från slutet av det förra årtusendet, vissa säger 70-tal, andra säger 80-tal, jag säger bara mums.
En trevlig efterrätt är en bra avslutning på en god middag. Den behöver inte ens vara avancerad, och det kan inte bli mycket enklare än den här efterrätten. Den är inte bara väldigt enkel att göra, framför allt om man som i det här fallet använder sig av konserverade päron, men den erbjuder en stor frihet i hur du vill servera den. I det här exemplet serveras den bara med vispad grädde och en extra chokladbit, men den kan även servera med exempelvis glass.
Tänk bara på att låt skålarna och dess innehåll svalna innan du börjar dekorera och servera. Att placera en en 175 grader varm skål direkt framför den som ska äta kan leda till smärtsamma missöden, plus att värme får både vispad grädde och glass att smälta vilket kan förta utseendet en del.
Päron med mintchoklad
Ingredienser
- 6 st päronhalvor
- 6 st chokladbitar After Eight
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Öppna burken med päronhalvor häll av lagen.
- Placera en päronhalva i en portionsskål och lägg en chokladbit på päronhalvan.
- Placera mitt i ugnen i fyra minuter. Håll gärna ett vakande öga medan de är i ugnen, chokladen ska helt vara halvsmält men det viktigaste är att den får absolut inte på några villkor bli bränd.
- Ta ut efterrätten ur ugnen och låt den svalna ett par minuter, det kan bli olyckligt om du placerar en 175 grader varm skål framför den som ska äta.
- När efterrätten har blivit sval, dekorera och servera.