Päron och ädelost är en trevlig kombination, sött päron och salt ost fungerar i många sammanhang fast kanske vanligtvis ovanpå ett kex. Som ingrediens i matlagningen däremot är inte päronet väldigt vanligt i Sverige. Jag valde skalade klyftor av ett trevligt, lite mjukt anjoupäron eftersom jag helst inte vill hitta något hårt inrullat lövbiffen, och när jag brynt rullarna runt om fick de sjuda långsamt under lock för att bli helt klara. På det viset behåller man alla goda smaker i stekpannan, och skyn blir basen till en alldeles fantastisk sås.

Lövbiffrullader med päron och ädelost
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 2 port
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 500 g lövbiff
- 3 msk smör
- 3 tsk senap osötad
- 70 g ädelost cirka ett halvt paket
- 1 st päron anjou
- 3 dl vatten
Instruktioner
- Lägg ut köttskivorna på skärbrädan, de ska helst vara rumstempererade. Salta och peppra.
- Bred på senap på skivorna och smula därefter ungefär halva ädelosten på skivorna, den andra hälften av osten använder du i såsen senare.
- Lägg en päronklyfta i varje rulle och rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare.
- Bryn köttet i smöret på alla sidor. Späd med vattnet och koka klart, under lock. Det tar cirka 30 minuter.
Anteckning
Använd skyn för att göra en ädelostsås.