En god tomatsallad är både en ögonfröjd och väldigt gott, och det är inte svårt att svänga ihop medan man väntar på något annat i köket. Lägg på fetaosten sist så missfärgas den inte av vinägretten.

Tomatsallad med feta och basilika
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 ask cocktailtomater
- 1 st snackspaprika söt
- 1 st silverlök
- 1 ask fetaost färdigtärnad
- 1 knippe mynta
- 1 knippe basilika
dressing
- 2 dl olivolja
- 1 dl balsamvinäger
Instruktioner
- Skölj och dela tomaterna och paprikan. Lägg upp på ett fat.
- Ringla över balsamvinäger och olivolja.
- Finhacka mynta och basilika och strö över tomaterna.
- Lägg på fetaost, så mycket du tycker verkar lagom.
- Skala och skiva silverlöken tunt, gärna med mandolin, och lägg på salladen.
- Servera som tillbehör till kött, fisk eller fågel.