Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta mindre lyckade klyftpotatis en enda gång hemma. När vi väl lärt oss matcha tiden till de andra delarna av middagen, så att allt blir färdigt samtidigt, så blir resultatet underbart gott varje gång. Krispig utsida, mjuk och god insida. Det går utmärkt att krydda klyftpotatisarna med diverse bladkryddor eller en egen tacoblandning, allt beroende på vad man ska ha dem till.

Perfekt klyftpotatis
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 800 g potatis
- 3 msk olivolja
- 2 msk vetemjöl
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i klyftor. Skölj, låt rinna av och torka potatisen noga med en handduk.
- Lägg potatisklyftorna i en skål och tillsätt 2 msk olja. Häll ner de kryddor du eventuellt vill ha och mjölet. Blanda väl.
- Lägg klyftorna i maskinen och fördela resten av oljan över klyftorna. Stek i 35-40 minuter, eller tills klyftorna är genomstekta.
- Smaka av med salt och peppar.