Quornsås med rökig paprika

Quornfärs består av en sorts svampprotein, vissa sorter innehåller dessutom både ägg och mjölk. När vi laborerar med vegetariska rätter är det oftast lakto-ovo-vegetariskt vi pysslar med så det är inget problem för oss, men veganer bör kontrollera innehållsförteckningen lite extra noga. Det är inte all Quorn som lämpar sig för veganer.

Om jag inte hade sagt något hade ingen vetat att det inte var kött i pastasåsen.

Quornsås med rökig paprika

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 250 g quornfärs
  • 800 g krossade tomater
  • 170 g röda linser förkokta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 st morötter fintärnade
  • 1 krm rökarom
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Färs quornfärsen i olivoljan. Tillsätt de krossade tomaterna och de förkokta röda linserna och låt sjuda en stund, tills en del av vätskan puttrat bort och såsen börjar bli lite mindre flytande.
  • Tillsätt alla kryddorna, tomatpuré, rökarom och smaka av med salt och peppar.
Rulla till toppen