Jag hade tänkt göra en klassisk New York Cheesecake, men när inte alla ingredienserna fanns hemma blev det en sådan här istället. Superlätt att göra och väldigt god! Min form är 24cm i diameter, om du har en större kan den behöva kortare tid i ugnen för att stelna.

Cheesecake är en amerikansk klassiker som inte är svår att göra.
Cheesecake med citron och kanel
Cheesecake är en amerikansk klassiker som inte är svår att göra.
Portioner Tillagningstid
8bitar 1,5timma
Portioner
8bitar
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Krossa eller mixa kexen fint och blanda med kanel och socker. Smält smöret och häll det över smulorna, jag brukar mosa med gaffel bara. Det är inte så supernoga. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant så det täcker och förgrädda i 175 grader varm ugn i 8 minuter.
  2. Sänk värmen till 150 grader. Riv skalet av citronen och kläm ur saften. Blanda färskost, ägg, citronskal, citronsaft, socker, kvarg och vaniljsocker, vispa till en slät blandning.
  3. Häll i ostblandningen i formen och grädda i 50 minuter tills blandningen stelnat. Låt svalna i lugn och ro, den ska serveras kall.