Currybönor i krämig sås

Enkelt, snabblagat och supergott! Gör extra mycket så det räcker till matlåda och frys också! Ta de bönor du föredrar, de flesta är väldigt nyttiga! Vita, naturella, bönor innehåller 21 gram protein per 100 gram och är en utmärkt proteinkälla för dig som inte äter kött. Sojabönor innehåller så mycket som 34 gram protein. Bönor överlag innehåller också mycket fibrer, kalium, järn, selen, protein, folsyra och vitamin b6. Rena nyttighetsbomben!

Currybönor i krämig sås
Välj de bönor du tycker bäst om, de flesta fungerar bra med curry.
Currybönor i krämig sås
Välj de bönor du tycker bäst om, de flesta fungerar bra med curry.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj de vita bönorna. Finstrimla vitkålen. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan. Innan den börjar få färg tillsätter du vitkålen och fräser den ett par minuter.
  3. Tillsätt currypasta, curry, tomatpuré, fraiche, fond och gurkmeja. Låt puttra ett par minuter.
  4. Häll i alla bönor, red av med ljus redning och låt puttra tills det är genomvarmt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera med bulgur eller ris.