Det här receptet ger en frasig våffla utan ägg som behåller sin frasighet även sedan den svalnat. Många andra våfflor blir lite mjuka och svampiga annars, men den här klarar sig förvånansvärt bra. Nackdelen är att den tar en del tid att göra, den måste få stå och jäsa en stund och har man för bråttom att börja grädda smakar de jäst. Minst 30 minuter måste smeten få vila.

Grundrecept: Frasvåffla utan ägg
En frasig våffla, oavsett vilken temperatur den har.
Grundrecept: Frasvåffla utan ägg
En frasig våffla, oavsett vilken temperatur den har.
Portioner Tillagningstid
6-8st 60min
Portioner
6-8st
Tillagningstid
60min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smält smöret och ta av det från värmen, låt svalna i lugn och ro.
  2. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Blanda ut jästen med hälften av mjölken i en bunke. Häll över resten av mjölken.
  3. Blanda ner mjölet och saltet till en slät smet. Låt jäsa i minst 30 minuter. Smeten ska bli tjockare.
  4. Smöra våffeljärnet första gräddningen, sen behövs det inte mer. Mät upp knappt en deciliter smet i våffeljärnet och grädda gyllengula våfflor.
  5. Servera enligt något av förslagen på temasidan!