Om man kan göra en god gräddsås kan man lyfta nästan vilken maträtt som helst från vardagsmat till en mer lyxig känsla, och det behöver inte ta lång tid att göra den. Skölj inte ur stekpannan när du stekt pannbiffar eller älgfärsbiffar, ta tillvara smakerna genom att göra såsen direkt i stekpannan istället! Glöm bara inte att lyfta ur hela kryddor från stekningen innan du gör sås på stekskyet.

Gräddsås med smak av enbär
Enbären från stekningen fick ge smak åt såsen.
Gräddsås med smak av enbär
Enbären från stekningen fick ge smak åt såsen.
Portioner Tillagningstid
4port 15min
Portioner
4port
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sänk temperaturen något när du stekt de sista pannbiffarna eller köttbullarna. Om du stekt med kryddor i smöret, t ex hela enbär eller rosmarinkvistar, lyfter du ur dem. Klicka i smöret och låt det smälta, så att stekskyet puttrar litegrand.
  2. Häll i mjölk, grädde, fond och soja. Smaka av så sältan blir rätt innan du tillsätter fond, eftersom stekskyet i sig kan vara ganska salt.
  3. Vänta tills det börjar puttra igen. Red eventuellt med Maizena om konsistensen är för rinnig och smaka av.