Gräddsås med smak av persilja

En god gräddsås passar till det mesta, men extra bra till färsbiffar av olika slag tillsammans med kokt potatis och hemgjord lingonsylt. Om du hellre vill ha enbärssmak på din gräddsås har vi det receptet här!

En enkel, god och snabblagad gräddsås.

Gräddsås med smak av persilja

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 30 g smör
  • 1 dl steksky cirka
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 15 g persilja cirka ett halvt paket frusen
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk kalvfond valfritt
  • salt och svartpeppar
  • Maizena ljus redning valfritt

Instruktioner

  • Sänk temperaturen något när du stekt de sista pannbiffarna eller köttbullarna. Om du stekt något med hela kryddor i smöret, t ex hela enbär eller rosmarinkvistar, lyfter du ur dem. Klicka i smöret och låt det smälta, så att stekskyet puttrar litegrand.
  • Häll i mjölk, grädde, fond, tomatpuré och soja. Häll i persiljan. Smaka av så sältan blir rätt innan du tillsätter fond, eftersom stekskyet i sig kan vara ganska salt.
  • Vänta tills det börjar puttra igen. Red eventuellt med Maizena om konsistensen är för rinnig och smaka av.

Rulla till toppen