Pannacotta betyder kokt grädde och är en ljuvlig puddingrätt från norra Italien. Saffran är en fantastisk krydda, doften är helt otrolig. En juligare efterrätt är svårt att tänka sig, och den går alldeles utmärkt att göra mjölkfri om man vill. Oatly iMat matlagningsbas fungerar precis lika bra, konsistensen får man av gelatinbladen och de stelnar lika gärna i havredryck som grädde. Passerad hallonsylt är väldigt gott till!

Makalöst gott, serveras gärna med färska bär.

Saffranspannacotta

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 5 dl grädde eller Oatly iMat
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran 1 påse
  • 3 st gelatinblad

Instruktioner

  • Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter så att det mjuknar.
  • Koka upp grädde, saffran, vaniljsocker och socker i en kastrull så att sockret löser upp sig ordentligt.
  • Ta upp gelatinbladen och krama ur dem vätskan. Lägg ner dem i gräddblandningen så att de smälter. Rör om noga.
  • Häll upp i formar eller i glas och låt svalna lite innan du ställer in i kylen. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med frukt.