Blåbärs- och mangopannacotta

Lite pysslig eftersom den behöver stelna i två omgångar, men väl värd besväret. Glöm inte hälla av onödigt fruktsaft från de tinade bären så inte din panna cotta blir slaskig.

Det går utmärkt att byta bär, var uppmärksam på hur fuktiga de är bara. Är de för blöta kan panna cottan bli rinnig.

Blåbärs- och Mangopannacotta

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 4 timmar 30 minuter
Portioner 6 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

Mangopannacotta

  • 4 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 250 g mango fryst, tinad
  • 1,5 msk citronsaft
  • 3 st gelatinblad

Blåbärspannacotta

  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl blåbär frysta tinade
  • 2 st gelatinblad

Instruktioner

Mangopannacotta

  • Lägg gelatinblad i vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker, ta av från värmen. Rör ner gelatinbladen.
  • Lägg i mangobitarna och citronsaften. Stavmixa slätt.
  • Häll upp i glas och låt stå svalt i minst 2 timmar.

Blåbärspannacotta

  • Lägg gelatinblad i vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker, ta av från värmen. Rör ner gelatinbladen.
  • Lägg i blåbären och citronsaften. Stavmixa slätt.
  • Häll upp i samma glas, försiktigt och låt stå svalt i ytterligare 2 timmar.
  • Garnera med blåbär och mango.
Rulla till toppen