Den här senapssåsen går alldeles utmärkt att lägga in sill i eller varför inte ångkokade bitar av aubergine som skurits i lagom sillstora bitar? Låt fantasin spela! Den som är rädd för socker blir nog inte så förtjust i det här receptet.
Senapssås
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 dl
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 dl senap söt
- 1 msk skånsk senap stark
- 2 msk dijonsenap osötad
- 1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
- 1 dl strösocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl rapsolja
- 2 msk dill hackad
Instruktioner
- Vispa ihop senapssåsen och smaka av med fond, vinäger, salt och peppar.
- Rör i den hackade dillen.
- Blanda såsen med auberginbitarna och lägg i en fin burk.
- Låt såsen mogna i kylen över natten eller använd den för att lägga in sill direkt.