After Eight ger en fylligare mintsmak än pepparmintdroppar, som har en tendens att smaka lite tandkräm tycker jag. Ersätt en del av den vanliga chokladen med chokladgodiset, men behåll proportionerna mellan kokosfett och ”annan choklad”. Annars kanske inte kokosfettet klarar av att stela igen, och pralinen flyter ut.
Ischoklad med mint
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 65 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 186 g choklad ljus eller mörk efter tycke och smak
- 125 g kokosfett
- 64 g After Eights cirka 8 bitar
Instruktioner
- Bryt chokladen i bitar, lägg bitarna i kastrull tillsammans med after eight och kokosfettet. Sätt i kastrullen i ett s.k. vatten bad: man sätter ner kastrullen i en större kastrull med kokvatten, se till så att inte vattnet skvätter ner i chokladen.
- Låt chokladerna och fett smälta i vattenbadet. Om du sätter kastrullen med chokladen direkt på plattan riskerar du att bränna vid chokladen och förstöra kastrullen i värsta fall. Om du ska ha ytterligare smaksättning blandar du i den nu.
- Ställ ut ischokladformar på en plåt eller bricka.
- Fyll i smet i formarna och ställ dem svalt så att de stelnar. Förvaras kallt i burk med lock och smörgåspapper mellan lagren.