Smaksatt olivolja

Det enklaste sättet att ge extra smak åt maten är att använda en smaksatt olivolja, jag ser däremot ingen direkt anledning till varför jag ska betala en massa för något jag kan göra själv. Jag köper billiga karaffer på loppis, stoppar ner de örter och kryddor jag är intresserad av och täcker dem med olivolja.

Perfekt att ha tillgång till när det sen är dags att göra en vinegrette eller ge klyftpotatisen ett lite extra lyft.

Smaksatt olivolja

Måltid: Tillbehör
Kök: Fusion
Tillagningstid 10 minuter
Kalorier: 8880kcal
Portioner 1 liter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 l olivolja
  • 2 st chilifrukt
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Basilika färsk
  • Salvia färsk

Instruktioner

  • Lägg i skalade vitlöksklyftor och hela chilifrukter i flaskan. Stoppa ner hela kvistar av de färska örterna.
  • Häll över olivoljan och låt stå i åtminstone en vecka så den hinner ta smak. Sen är det bara att använda.

Nutrition

Kalorier: 8880kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 3g | Fat: 1001g | Mättat fett: 138g | Fleromättat fett: 105g | Enkelomättat fett: 730g | Natrium: 10mg | Kalium: 297mg | Fiber: 2g | Socker: 3g | Vitamin A: 900IU | Vitamin C: 103.1mg | Kalcium: 100mg | Järn: 41.6mg

Rulla till toppen