Soupmaker

Om soppa är något du också tycker om men i likhet med mig inte gör så ofta som du skulle vilja kanske jag kan inspirera dig att testa lite nya recept. Givetvis kan man göra samtliga recept på soppa i kastrull och med stavmixer, men den senaste manicken i köket – en SoupMaker – gör soppan så mycket smidigare. Dessutom blir det massivt mycket mindre disk, och jag avskyr att diska.

Den är superenkel att skölja av eftersom den är i rostfritt stål och bara två delar, en kanna och ett lock. Den är alltså inte mer komplicerad än den ser ut som på bilden. Jag vet inte om värmegrejset sitter i locket eller hur det fungerar men det enda som man kan behöva ta en extra titt på när man rengör den är själva mixerbladen, men det är snabbt fixat. Senast jag gjorde soppa förberedde jag soppan på morgonen, så när det började närma sig lunch startade jag SoupMakern. Sen tog det i och för sig en timma innan jag hann äta men eftersom den har inbyggd varmhållning slapp jag äta kall soppa.

SoupMaker
SoupMakern är lätt att hantera, lätt att diska och tar inte mycket plats.

Bara det att man kan förbereda soppan när man hinner och sen tillaga den när man vill är otroligt praktiskt. Så länge det är råvaror som inte blir gamla i rumstemperatur är det ju ingen panik, ädelostsoppan skulle jag nog inte förbereda dagen innan men rödbetssoppan, pumpasoppan eller tomatsoppan – absolut! Men man ska vara medveten om att det är Philips modell HR2202/80 man ska kolla efter, det finns en tidigare soppmaskin av en gammal modell som är billigare, sämre och saknar viktiga funktioner.

Tyvärr saknar den timer, det hade jag velat ha. Men det kanske kommer i en framtida version.

Rulla till toppen