Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i soppa. Fast det riktiga lyftet får soppan först när man smulat ner getosten, eller fetaosten om man föredrar det. Osten är den veritabla pricken över i:et, det där lilla extra som gör soppan mer än god. SoupMakerns program för soppa med bitar i mixar inte soppan, så löken och paprikan måste hackas ner i den storlek du vill ha dem i på skeden sedan. Det går också att byta hälften av bönorna mot kokade linser, eller byta bönsort för att få lite omväxling.

Bönsoppa med getost
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 240 g borlottibönor avrunnen vikt
- 7 dl buljong
- 0,5 st paprika i bitar
- 0,5 st gul lök grovhackad
- 1 tsk koriander
- 1 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk spiskummin
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 50 g getost
- basilika
Instruktioner
- Hacka löken och paprikan grovt. Lägg i alla ingredienser i SoupMakern.
- Välj programmet för soppa med bitar i, det tar 20 minuter.
- Smula ner getost eller fetaost i soppan och strö några nypor basilika över alltihop strax före servering.
- Servera med ett grovt bröd.