Tonfiskröra

Om du vill ha ett mellanmål innehåller mycket protein men inte överdrivet mycket kalorier, då kan den här tonfiskröran säkert intressera dig eftersom de tre främsta ingredienserna är keso, tonfisk och ägg.

Det här receptet står som fem portioner men det är om du äter den som den är, till exempel som ett mellanmål. Den fungerar lika bra som smörgåspålägg och då räcker det givetvis längre. Förvara överbliven tonfiskröra ordentligt förpackad i kylen så står den sig ett par dagar.

Prima pålägg eller ät det som det är.

Tonfiskröra

Måltid: Mellanmål
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 250 gram keso Naturell
  • 150 gram tonfisk Avrunnen vikt
  • 1 röd lök
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • gräslök

Instruktioner

  • Hårdkoka äggen och låt dem svalna.
  • Låt tonfisken rinna av ordentligt, vatten gör röran slaskig.
  • Blanda keso och tonfisk i en skål.
  • Finhacka rödlöken och bland ner i skålen.
  • Mosa äggen med en gaffel och blanda ner i skålen.
  • Pressa ner en tesked citronsaft, samt salt och peppar efter tycke och smak.
  • Klipp gräslök över tonfiskröran.

Rulla till toppen