Ugnspannkaka i Airfryer (Grundrecept)

Det här grundreceptet kan man utgå ifrån om man vill göra ugnspannkaka med någon fyllning i sin Airfryer. Den mår bra av att svalna någon minut innan man försöker äta den, den blir galet varm. Du behöver inte förvärma din Airfryer för att laga det här receptet.

Ugnspannkaka i Airfryer (grundrecept)

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner 6 personer
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • smör

Instruktioner

  • Smöra en rund aluminiumform och placera i korgen till din airfryer.
  • Om du vill ha bacon i din ugnspannkaka lägger du i den i formen nu och sätter Airfryern på 180° grader i 5 minuter. Förvällda små broccolibuketter eller svettad gul lök går också bra, låt broccolin rinna av ordentligt först så inte ugnspannkakan blir slaskig.
  • Vispa mjölk, ägg, mjöl och salt till en slät smet. Häll ner den i aluminiumformen, lättast går det att göra om du häller över den i ett litermått med pip först så slipper du pannskakssmet i hela korgen.
  • Sätt airfryern på 180°C och kör den i 20 minuter. Kontrollera om den börjat få fin färg, annars kör du i 5 minuter till i omgångar tills den fått en vacker färg. För mig tog det sammanlagt 25 minuter för att få rätt utseende och spänst när jag petade på den.
  • Låt den vila en stund innan du tar upp den och skär upp den.
  • Servera med stekt bacon, korv eller köttersättning.
Rulla till toppen