Friterad banan i airfryer

Deet går att göra väldigt trevliga efterrätter med bananer, och vem har inte provat friterade bananer som efterrätt när man har varit ute på någon restaurang. Personligen tycker jag att de kan vara ohyggligt sötsliskiga eftersom de brukar serveras med bland sirap. Då är fördelen att göra den här hemmagjorda varianten att man får större möjlighet att anpassas sliskigheten efter eget tycke och smak. Med en airfryer är det dessutom båda snabbt och enkelt, men räcka med en relativt hög kladdighetsnivå för fingrarna.

Här har jag valt att servera med vanlig vaniljglass, men det står dig fritt att använda vadhelst du tycker är gott och passar.

Bananer i airfryer
Bananer som har luftfriterats i en airfryer.

Friterade bananer

Måltid: Efterrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4 pers
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st bananer
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 40 gr smör
  • 2 msk brun farin

Instruktioner

  • Knäck äggen i en djup tallrik och vispa dem med en gaffel.
  • Smält smöret, om du inte har valt att använda flytande smör.
  • Använd ytterligare en djup tallrik för att blanda ströbröd, mjöl, farinsocker och smält smör. Bearbeta blandningen tills det blir en sandliknande "smet".
  • Skala bananerna och dela dem tvärs över på mitten.
  • Rulla bananbitarna först ordentligt i vispad ägg. Täck dem sedan med ströbrödsblandningen och placera bitarna i din airfryer.
  • Tillaga bananerna på 180 grader i 12 minuter.
  • Lägg bananerna på en tallrik och servera tillsammans med exempelvis vaniljglass som på bilden.
Rulla till toppen