Snabb skagensill

Så vad gör du när all femminuterssill och inläggningssill är slut i din butik? Improviserar givetvis. Abbas löksill är den inlagda sill som är bäst att improvisera med tycker jag, den har inte jättemycket annan smak än just sill.

Här är ett supersnabbt skagenrecept, baserat på att det ska gå fort, det ska vara lätt och man ska bli mätt.

Skagensill

Kök: Sverige
Tillagningstid 1 day 10 minuter
Portioner 1 burk
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 burk löksill stor
  • 1 burk räkor 170g utan lag
  • 1 burk rom 90g
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • dill
  • Svartpeppar
  • salt

Instruktioner

  • Häll av sillen men spara lite av spadet till inläggningen.
  • Häll av räkorna.
  • Blanda crème fraiche, majonnäs, rom och kryddor i en skål. Du kan, om du tycker om det, klippa över t ex gräslök eller rödlök över din röra också. För mig räcker det med den lök som finns i löksillen.
  • Häll i räkorna och spadet. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda sillen och räksåsen i en glasburk, jag behövde en 75cl för att få plats.
  • Den är ätbar direkt, men den blir godare om den får stå ett dygn.
Rulla till toppen