Currysill med äpple

Den här sillen är mycket enkel och snabb att göra. Den behöver dock ett dygn i kylen innan du får smaka, men det är den värd.

Du kan finhacka en rödlök eller en purjolök och vända ner i currysåsen om du vill. Det är en smak som passar bra till curry och sill.

Currysill med äpple

Tillagningstid 1 day 10 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 pkt 5-minuterssill avrunnen
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 4 tsk curry
  • 1 st äpple Ingrid Marie
  • salt

Instruktioner

  • Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Krydda med curry och lite salt.
  • Öppna sillförpackningen och spara undan lite av spadet. Häll av resten.
  • Skala och fintärna ett äpple. Lägg ner det i curryblandningen.
  • Smaka av curryblandningen med lite av sillspadet så att det blir en currysås.
  • Lägg sillbitarna i en glasburk och häll över currysåsen.
  • Förvara kallt i ett dygn före servering.
Rulla till toppen