Dragonsås

Just nu växer det dragon i köksträdgården, och vi har redan all estragon och torkad dragon vi behöver. Jag behöver helt enkelt bli bättre på att använda den färsk!

Sagt och gjort, jag testade att göra en varm sås. Jag läste mig till att dragon går bra till kyckling, lamm, ägg och fisk, och av dessa var det bara kyckling vi hade hemma. Helstekta kycklingbröst går ju alltid att äta, och just nu är potatisen extra god eftersom den är färsk och man kan koka den i nyplockad dill. Så även om såsen skulle ha misslyckats hade vi inte gått hungriga.

Det visade sig att dijonsenap och dragon går extremt bra ihop, och med hjälp av honung och citron balanserade jag syra och sötma mot dragonens lite säregna smak. Det blev fruktansvärt gott. Eftersom man inte på förhand kan veta hur bra fart det är på färska grönsaker får man smaka sig fram och tillsätta lite i taget, annars kan det bli lite för mycket kanske. Men som vanligt gäller det att provsmaka också, och kontrollera vad som händer medan man lagar maten.

Detta har jag inte gjort för sista gången!

Dragonsås

Måltid: Tillbehör
Kök: Fusion
Portioner 4 pers
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 dl Oatly imat havrebas
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk fransk dragon färsk, hackad
  • citron några droppar
  • Salt och svartpeppar
  • ljus redning

Instruktioner

  • Skölj och hacka dragon. Plocka bara de ljusgröna, späda delarna.
  • Blanda Oatly med fond, dijonsenap, honung och hackad dragon. Låt sjuda några minuter.
  • Droppa i några droppar citron och smaka av med salt och peppar.
  • Red eventuellt av med ljus maziena (valfritt).
Rulla till toppen