Getost eller fetaost i kycklingbröstet borgar för fest. Du kan i stort sett välja vilken sorts ost du vill att fylla fickan med, ädelostar är aldrig fel. Se bara till att ta rejält mycket! Det finns olika sorters bacon att testa också, allt från extrarökta lite tjockare skivor till kalkonbacon. Med lite lägre temperatur på ugnen tar det längre tid för kycklingen att bli klar, men den blir saftigare då också. Tålamod är din vän! Baconlindningen gör dessutom att det mesta av saftigheten och osten stannar i kycklingbröstet istället för att rinna ut i den ugnsfasta formen.

Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 st kycklingbröst
- 80 g ost feta
- 80 g bacon cirka 4 skivor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingbrösten och skär en djup ficka mitt i bröstet.
- Stoppa in en rejäl bit fetaost i fickan och kläm ihop fickan.
- Rulla in filén i bacon så att hela filén täcks och lägg i ugnsfast form, in i ugnen ca 25-30 minuter.
Anteckning
Energifördelning (en portion):
Fett: 21 gram
Protein: 47 gram
Kolhydrater: 0 gram Kcalorier: 381 / portion
Fett: 21 gram
Protein: 47 gram
Kolhydrater: 0 gram Kcalorier: 381 / portion