Apelsinchokladmuffins

Apelsin och choklad fungerar fantastiskt bra ihop. Om du grovhackar chokladen får du lite större goda bitar i smeten, som ger en trevlig kontrast och annorlunda textur. Våga experimentera, här kan man vara ganska frikostig och inte snåla med chokladen eftersom den ska tävla med apelsin om smakutrymmet. Väljer du en ljus lite mesig choklad finns fisken att den försvinner helt bakom apelsinen medan en för mörk tar över.

Apelsin och choklad är höjdare ihop!

Apelsinchokladmuffins

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 12 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin skal och saft
  • 100 g choklad grovt hackad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Smält smör och häll ner mjölken.
  • Rör ner mjölk och smörblandningen i äggsmeten.
  • Blanda i mjöl och bakpulver.
  • Tillsätt cirka 2 msk apelsinsaft samt skal samt den grovt hackade chokladen. Blanda igen.
  • Fördela smeten i muffinsformar som du gärna kan placera i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca 3/4 med smet.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, känn med sticka så de är klara.

Rulla till toppen