Apelsinglass

Har du saftiga apelsiner över och en glassmaskin kan du lite snabbt svänga ihop en lyxig gräddglass med smak av apelsin. Det är enklare än du kanske vill tro!

Apelsinglass

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 1 timme
Portioner 1 liter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl grädde ovispad
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 5 st äggulor
  • 1 dl apelsinsaft + zest

Instruktioner

  • Vispa ihop grädde, mjölk och socker.
  • Tvätta apelsinen och riv av det gula i skalet med ett zestjärn eller rivjärn.
  • Kläm ur saften och blanda ner zest och saft i gräddmjölken,
  • Värm upp blandningen, hetta inte upp glassen över 84°. Jag tar av kastrullen redan vid 70°, ofta stiger temperaturen en stund efter man tagit av kastrullen från värmen.
  • Låt smeten kallna helt innan du kör den i 45 minuter glassmaskinen.
  • Lägg över glassen i en fryssäker form för långtidsförvaring eller servera direkt.
Rulla till toppen