Mild smak av mandel och söt och god banan ger de här plättarna smak. Glutenfria pannkakor för den som inte tål det, och om man byter grädden mot laktosfri grädde passar den laktosintoleranta.

Små, söta plättar som är synnerligen goda även när de är kalla.

Banan- och mandelpannkaka

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 10 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 st ägg medelstora
  • 1 st banan medelstora
  • 0,5 dl grädde ovispad
  • 2 msk mandelmjöl

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg och grädde, och mosa ner bananen så att du får en slät smet. Vänd ner mandelmjöl. Kör med stavmixer så du får en slät smet.
  • Hetta upp en stekpanna och stek pannkakorna på medelvärme. Beräkna ungefär 0,5dl per pannkaka, små pannkakor är lite lättare att vända.
  • Servera nygräddade med sylt, grädde eller färska bär.